Postingan

Menampilkan postingan dari Januari, 2011

CodeIgniter 2.0.0 Released

Gambar
CodeIgniter 2.0.0 Released
Today EllisLab and the CodeIgniter Reactor Engineers are proud to announce the first official release of CodeIgniter 2.0.0, which is being released in two flavors:
CodeIgniter Core
Core is a slow-moving branch that will be used as the base for EllisLab commercial products such as ExpressionEngine and MojoMotor. It will continue at a similar pace that CodeIgniter has in the past and will be useful for large commercial applications that require the upmost in stability and backward/forward compatibility at a pace more typical of SLA backed Enterprise products. Core is publicly available with tagged downloads at BitBucket.
CodeIgniter Reactor
Reactor is a community driven branch of CodeIgniter that will enable faster adoption of the best community submitted code to the framework. This means the community can create a fork of the project on BitBucket and contribute bug fixes, new features, documentation improvements, etc and have it reviewed by a code-review team call…

Any ideas why my menu is appearing behind other content?

Gambar
Any ideas why my menu is appearing behind other content?
Apakah anda punya ide, kenapa menu yang saya buat menggunakan javascript (jquery dan css) berada dibelakang elemen yang lain ?
Mungkin anda yang bingung dengan pertanyaan saya, akan meminta untuk melihat seperti apa penampakan menu dibelakang elemen yang lain... monggo dilihat gambar dibawah ini :

Gambar diatas memperlihatkan bagaimana seharusnya menu yang telah saya buat dengan menggunakan jquery dan css, nah, ketika saya menuju halaman lain, bisa anda lihat penampakannya dibawah ini :

Mau tahu pemecahannya???
Setelah bertapa dan bertanya kepada mbah google, ternyata solusinya sepele banget... yaitu menambahkan pada css nya satu baris :

z-index:99

Ok gak tuh? ternyata setelah menambahkan satu baris itu aja, bisa langsung berhasil. Ini hasilnya :

Semoga bermanfaat....

34 Hari Lagi

Gambar
Wow, tak terasa 34 hari lagi...
Hati ini deg-degan...
Bingung...
Gembira...
Semuanya menjadi satu...
Semoga Allah memudahkan penyempurnaan agama ini...

g ngaruh, ada lo ato lo g ada

Gambar
g ngaruh, ada lo ato lo g ada
g ngaruh, ada lo ato lo g ada
g ngaruh, ada lo ato lo g ada
g ngaruh, ada lo ato lo g ada
g ngaruh, ada lo ato lo g ada
g ngaruh, ada lo ato lo g ada
g ngaruh, ada lo ato lo g ada
g ngaruh, ada lo ato lo g ada
g ngaruh, ada lo ato lo g ada

Google have change it's appearance [again]

Gambar
Hari ini tanggal 19 Januari 2011, google kembali merubah tampilannya. Katanya sih dalam rangka merayakan kelahiran Paul Cézanne, ingin lebih jelas siapa Paul Cézanne? klik link dibawah ini
http://id.wikipedia.org/wiki/Paul_C%C3%A9zanne

Between Clause in where condition [code igniter]

Gambar
Sekali lagi, aku kesulitan dalam coding PHP didalam Code Igniter.
Aku inginnya mengeksekusi kode :
SELECT *
FROM (`tfd_hdr`)
INNER JOIN `mprogram`
ON `tfd_hdr`.`kd_program` = `mprogram`.`kd_program`
INNER JOIN `manggaran_rekening`
ON `tfd_hdr`.`kd_anggaran` = `manggaran_rekening`.`kd_anggaran`
WHERE tgl_masehi BETWEEN '2011-01-14' AND '2011-01-15'
ORDER BY `no_fd` ternyata ketika aku pake script codeigniter, aku bingung mencari script where between itu, ketika aku searching, akhirnya berhasil aku temukan, bahwa ketika akan menambahkan where itu, bisa dengan menggunakan script :
$this->db->where("id BETWEEN 100 AND 200");atau bisa juga dengan membuat file helper dengan isinya script berikut ini :
function where_between($field, $min, $max){
     $CI = get_instance();
     return $CI->db->where("$field BETWEEN $min AND $max");}sehingga, ketika dipanggil di script phpnya :
$this->db->where_between('id', 100, 200);  Mudah-mudah…

Best Free Sticky Notes Utility

Gambar
Stickies from Zhorn Software is easily my top pick in this catagory. It has resizable windows that can be made transparent, pinned on top, rolled up, or hidden along with all the other basic text, formatting and window control features common to this application class. Stickies also provides a plethora of advanced features that really make it shine. Some of these features include recurring reminders, multiple monitor support, skins, user definable styles, network sharing, conduits to synchronize with your Palm or Pocket PC handhelds, and a particularly nice feature allowing the notes to be attached to any window so when you reopen that window the note will popup. This means you can add notes to things like webpages. Next time you visit that page the note reappears automatically. If you're like me and generate a large number of notes, Stickies even provides a note manager allowing you to search and organize your notes.

For all you 3M loyalists there is always Post-It Software Notes…